Antep Fıstıklı Mekik |
09-05-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Antep Fıstıklı MekikAntep Fıstıklı Mekik Geçen gün arşivdeki fotoğrafları karıştırırken benim çok ama çok sevdiğim bir tarifi buldum Neden daha önce yazmamışım hayret? Oysa bu tarif benim favorilerimdendir MALZEMELER: 4 Yumurta 7 Çorba kaşığı tozkeşer 16 Çorba kaşığı un 4 Çorba kaşığı sıvıyağ 2 Çay bardağı süt 2 Çay kaşığı kabartma tozu 1 Çay bardağı toz antep fıstığı HAZIRLANIŞI: Yumurta ve şekeri iyice çırpın Un, sıvıyağ, süt, Antep fısıtğı, kabartma tozunu ekleyip iyice çırpın ve yağlanmış kalıbına paylaştırın Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında 20 dakika pişirin ve soğuyunca kalıplardan çıkarıp servis yapın *Ben mekiklerde tereyağ kokusunu çok severim bu yüzden 2 çorba kaşığı sıvıyağ, iki çorba kaşığı erimiş tereyağ ile yapıyorum Bu malzemelerle yaklaşık 10, 12 adet mekik çıkıyorama kalıbınız yoksa kağıt kek kalıplarınada paylaştırabilirsiniz AFİYET OLSUN |
|