Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
antep, fıstıklı, mekik

Antep Fıstıklı Mekik

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Antep Fıstıklı Mekik

Antep Fıstıklı Mekik

Geçen gün arşivdeki fotoğrafları karıştırırken benim çok ama çok sevdiğim bir tarifi buldum Neden daha önce yazmamışım hayret? Oysa bu tarif benim favorilerimdendir
MALZEMELER:
4 Yumurta
7 Çorba kaşığı tozkeşer
16 Çorba kaşığı un
4 Çorba kaşığı sıvıyağ
2 Çay bardağı süt
2 Çay kaşığı kabartma tozu
1 Çay bardağı toz antep fıstığı
HAZIRLANIŞI:
Yumurta ve şekeri iyice çırpın Un, sıvıyağ, süt, Antep fısıtğı, kabartma tozunu ekleyip iyice çırpın ve yağlanmış kalıbına paylaştırın
Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında 20 dakika pişirin ve soğuyunca kalıplardan çıkarıp servis yapın
*Ben mekiklerde tereyağ kokusunu çok severim bu yüzden 2 çorba kaşığı sıvıyağ, iki çorba kaşığı erimiş tereyağ ile yapıyorum
Bu malzemelerle yaklaşık 10, 12 adet mekik çıkıyorama kalıbınız yoksa kağıt kek kalıplarınada paylaştırabilirsiniz
AFİYET OLSUN

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com