![]() |
Napoliten Usulu Ruki Pizza Tarifi 2 |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Napoliten Usulu Ruki Pizza Tarifi 2NAPOLITEN USULU RUKI PIZZA TARIFI 2 2 tatli kasigi kuru aktif toz maya, ABD de 1 paket 7 gram 1 tatli kasigi seker-----------------TUM OLCEKLERIN USTLERI HERZAMAN BICAKLA DUZLENMELIDIR 1 1/3 kap ilik su yani 330 ml ¼ kap gibi sizma zeytinyagi-yani 60 ml 500 gram veya 3 ¾ kap gibi kimyevilerle beyazlatilmamis-unbleached her amacla kullanilan apf un 1 tatli kasigi tuz DILERSENIZ icine ¼ kap rendelenmis sert bir peynir veya parmezan peyniri ekleyin BU HAMURLA; 1 adet 40 cm capta yuvarlak buyuk pizza veya 2 orta pizza ya da ortalama 5 adet her kisiye bir adet sahsi pizza cikar HAMURU ELLE HAZIRLAMAK ICIN;ilik suya maya+sekeri karistirin ve aaagahta 5-7 dakika bekletin ![]() UN+tuzu baska bir kapta balon telle iyice karistirin ve yagi ekleyin+mayali suyu dokun+suyu koyun ve elle yogurun-caput gibi olunca ustunu ortun ve 10 dakika bekletin ![]() ![]() ![]() ![]() BIRINCI MAYALAMA;Ici sivi yagla elle vs yaglanmis kaba koyun;cevirin;sikica plastik naylonla kapatin bu buyuk ve derin kabi ve ilik esintisiz bir kosede en az 2 misli olana kadar, veya 50-60 dakika bekletin ![]() CELIK BICAKLI VEYA HAMUR CEVIRME UCU, HAMUR CENGELI OLAN ROBOTTA HAZIRLAMAK ICIN; ilik suya maya+sekeri karistirin ve aaagahta 5-7 dakika bekletin ![]() UN+tuzu robota dokun ve motoru 5-7 defa kesik kesik calistirip karismasini saglayin; motor calismaya devam ederken yagi ekleyin+ mayali suyu dokun+suyu koyun ![]() ![]() ![]() BIRINCI MAYALAMA;Ici sivi yagla elle vs yaglanmis kaba koyun;cevirin;sikica plastik naylonla kapatin bu buyuk ve derin kabi ve ilik esintisiz bir kosede en az 2 misli olana kadar, veya 50-60 dakika bekletin ![]() aaaGAHUSTU KITCHENAID MIKSERDE PIZZA HAMURU HAZIRLAMAK ICINSE;Ilik suyu+ mayayi+sekeri karistirin mikserin kabinda ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() PIZZAYA ELDE SEKIL VERMEK VE IKINCI SON MAYALANMA ICINSE; Az unlu aaagha alin hamuru+avuc iclerinizle iyice duzleyin vurarak ki gazi ciksin ![]() Pizza hamuruna merdane ile veya elle veya merdane+elle de devam edebilirisiniz ![]() ![]() ![]() 1-Merdane ile acin pizzayi 1 cm kalinlikta gibi ve bunu ici elle vs sivi yagla yaglanmis tepsiye veya ustune misir unu=corn meal ekilmis kurege koyun –yerlestirin ![]() 2-Elle klasik sekilde acmak icinse, cok cok az unlanmis aaagaha konmus hamuru ortadan baslayarak parmak uclarinizla pizzanin ortasindan disa dogru ittirin kibarca ve en kenara 2 cmlik cembere dokunmayin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 3-Merdane+elle cok daha kolay pizza acma teknigi ise sudur; hamuru once az unlanmis aaagahta acabildiginiz kadar acin ve alin ici elle yaglanmis tepsiye ortaya koyun ve yaglanmis parmak uclarinizla calisarak, ortadan disa dogru ittirere,esneterek,kaydirarak hamuru istediginiz kadar buyutun;istediginiz sekle sokun ![]() PIZZANIZA SEKIL VERDIKTEN SONRA SON MAYALANMA- Simdi acilmis ve tepsiye konmus pizza hamurlarinizi ortun naylonla veya temiz mutfak bezi ile ve ilik esintisiz bir yere son defa m,ayalanmaya-kabarmaya koyun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Pizzalarda mevsime gore evde-elde ne varsa, kendi damak tadiniza da uygun kombinasyonlar yaparak tum SEVDIGINIZ sebzeler, konserve suzulmus pismis veya sote edilmis mantarlar, peynirler, bol kuru veya taze soganlar, otlar-baharatlar, zeytinler, acilar hersey kullanilabilir ![]() BU PIZZAYA TAVSIYE EDILEN BASIT VE OTANTIK UST MALZEMESI 1 ISE; 40 cm cpta yuvarlak veya ayni ebatta pizzalara yeter bu ust malzemesi ![]() 60 ml=1/4 kap sizma zeytinyagi ezilmis 5-7 dis sarimsak veya dilimleyin incecik taze kekik yapraklarini ayiklayin-1 yemek kasigi gibi ve kiyin VEYA 2 yemek kaisgi kuru kekik cok az tuz+karabiber Hazir pizza hamuruna yagi elle-fircayla surun, akitin ve ustune sarimsagi dagitin ve otekileri ekin ![]() BU PIZZAYA TAVSIYE EDILEN BASIT VE OTANTIK UST MALZEMESI 2 ISE; 40 cm cpta yuvarlak veya ayni ebatta pizzalara yeter bu ust malzemesi ![]() 3 yemek kasigi sizma zeytinyagi 600 gram taze olgun, soyulmus,cekirdekleri alinmis ve suzulup, istediginiz sekilde dogranmis domates 3-5 dis incecik dilimlenmis veya kiyilmis sarimsak 10 adet taze feslegen iri yapragi veya 1 ½ tatli kasigi kuru kekik ½ cay kasigi tuz bolca taze cekilmis karabiber taneleri Hazir pizza hamuruna elle-fircayla zeytinyagini surun+domatesleri yayin+sarimsak kekik vs yi ekin,VE USTUNE BIRAZ DAHA SIZMA ZEYTINYAGI GEZDIRIN-INCECIK AKITIN VEYA PUSKURTUN ![]() Asagida dilerseniz bu pizza ust malzemesine ekleyebilecegniz oteki tadlar- alternatifler var; BUNA ISTENIRSE 4-5 adet balik ancuez filetosu da konabilir (tupte sikilanlari da var anchovy ) veya ANCUEZ FILETOSU ezilerek domatesle karistirilabilir BUNA ISTENIRSE 100-150-225-450 gr taze veya klasik mozzarella dilimleri veya sizin sevdiginiz beyaz peynir dahil herhangi bir peynir de rendelenebilir-kucuk kup kup konabilir ![]() BUNA ISTENIRSE; cekirdekleri alinmis zeytin de konabilir 10-12 adet BUNA ISTENIRSE;kizartilmis veya dilimlenip ustlerine fircayla cok az zeytinyagi surulup izgarada veya firinda pisirilmis patlican veya kabak vs dilimleri de konabilir+feslegen BUNA ISTENIRSE; enginar gobeklerinin yagda konservesini suzun ve irice dograyin-koyun-cok cok guzeldir BUNA ISTENIRSE; 1 yemek kasigi suzulmus kapari konabilir-kapari cok tuzludur-15-20 dakika soguk suda bekletin suzun BU PIZZAYA TAVSIYE EDILEN BASIT VE OTANTIK UST MALZEMESI 3 ISE; Buna pizza bianca yani beyaz pizza da denir ![]() ![]() · 1/3 kap yani 80 ml sizma zeytinyagi · 15 dis kiyilmis,ezilmis sarimsak · 3 yemek kasigi taze biberiye yapraklarini kiyin;veya 2 tatli kaisgi kurusunu avucta ezin · az tuz+taze cekilmis karabiber Hazir pizza hamuruna firca ile bolca zeytinyagi surun+sarimsagi surun-akin+biberiye ve tuz vs ![]() ![]() BU PIZZAYA TAVSIYE EDILEN BASIT VE LEZZETLI DOMATES SOSU ISE 4; 40 cm cpta yuvarlak veya ayni ebatta pizzalara yeter bu ust malzemesi ![]() · 400 gram sogani kiyin · 1 litre-4 kap su · 750 gram olgun kabuklari CEKIRDEKLERI alinmis, dogranmis domates · 2 yemek kasigi domates salcasi · 2 adet ancuez filetosunu catalla ezin (kucuk siselerde konservesi veya tupte ezmesi satilir) · 3-5 yemek kasigi sizma zeytinyagi · 1 yemek kasigi taze kekik yapraklarini kiyin veya 1 tatli kasigi kuru kekik Az zeytinyaginda soganlari 5-7 dakika sote edin-seffaflassinlar+ suyu ekleyin ve kaynatin- 45 dakika pissinler kisik ateste+domatesler+salca+ancuezi ekleyin ve 30-45 dakika-60 dakika sosu pisirin –iyice suyunu cekecek ve en son da kekigi ekleyin ![]() |
![]() |
![]() |
|