Tatli Poğaça |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Tatli PoğaçaMALZEMELER: 3,5 su b un100 gr erimiş margarin 1 çay b sıvıyağ1 çay b süt1 p kabartma tozu2 çorba k pudra şekeri2 yumurta sarısı iç harcı için: 1 su b reçel3 çorba k fındıküzeri için: toz yeşil fıstık reçel şurubu HAZIRLANIŞI: karıştırma kabına un alınır ortası havuz açılır içerisine yumurtanın sarısı ve margarin konur ve karıştırılır daha sonra süt ve sıvıyağ eklenir en sonkabartma tozu, pudra şekeri de eklenerek kulak memesi kıvamında bir hamur yoğrulur hamur hazır olunca bezelere ayrılıp çay tabağıbüyüklüğünde açılır içine reçel konur üzerine file badem de eklenerekhamurlar kapatılır yağlanmış tepsiye alınarak üzerine çırpılmış yumurta sarısı ve yağ karışımı sürülür önceden ısıtılmış 170 dercelikfırında pişirilir pişince üzerine reçel şurubu sürülür toz yeşil fıstık ile süslenir ![]() |
|
|
|