![]() |
Patlıcan Soslu Erişte |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Patlıcan Soslu ErişteMalzemeler, 1 paket erişte 3 adet patlıcan 2 adet çarliston biber 1 adet kuru soğan 4 adet domates 2 diş sarımsak 1 yemek kaşığı üzüm sirkesi 5 yemek kaşığı zeytinyağı 1 su bardağı sıcak su 1 tatlı kaşığı kekik Damak tadınıza göre tuz 1 yemek kaşığı tereyağı Hazırlanışı, Patlıcanları alacalı soyup küp şeklinde doğrayın ![]() Kararmasını önlemek ve acısını almak için tuzlu suda 15 dakika bekletin ![]() Soğan ve sarımsağın kabuklarını soyup incecik doğrayın ![]() Domatesleri rendeleyin ![]() Biberleri yemeklik doğrayın ![]() Orta derinlikte tavaya sıvıyağ alıp kızdırın ![]() Soğan ve sarımsağı ilave edip 2-3 dakika kavurun ![]() Üzerine biberi ekleyip rengi değişinceye kadar kavurmaya devam edin ![]() Patlıcanın suyunu süzüp tavaya alın ![]() Karıştırarak 5 dakika kavurun ![]() Domates rendesi, tuz, ılık su ve üzüm sirkesini ilave edip karıştırın ![]() Kısık ateşte 10 dakika pişirin ![]() Erişteyi tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ilave edin ![]() Yumuşayana kadar yaklaşık 15 dakika haşlayın ![]() Haşlanan erişteyi süzün ![]() Tencereye tereyağı alıp kızdırın ![]() Erişteyi ekleyip karıştırarak 2 dakika kavurun ![]() Büyük bir servis tabağına erişteyi alın ![]() Üzerine patlıcanı sosu dökün ![]() Sıcak servis yapın ![]() Afiyet olsun ![]() |
![]() |
![]() |
|