ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Patlıcan Soslu Erişte (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=707855)

Prof. Dr. Sinsi 09-05-2012 02:13 AM

Patlıcan Soslu Erişte
 
Malzemeler,
1 paket erişte
3 adet patlıcan
2 adet çarliston biber
1 adet kuru soğan
4 adet domates
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı üzüm sirkesi
5 yemek kaşığı zeytinyağı
1 su bardağı sıcak su
1 tatlı kaşığı kekik
Damak tadınıza göre tuz
1 yemek kaşığı tereyağı

Hazırlanışı,
Patlıcanları alacalı soyup küp şeklinde doğrayın.
Kararmasını önlemek ve acısını almak için tuzlu suda 15 dakika bekletin.
Soğan ve sarımsağın kabuklarını soyup incecik doğrayın.
Domatesleri rendeleyin.
Biberleri yemeklik doğrayın.
Orta derinlikte tavaya sıvıyağ alıp kızdırın.
Soğan ve sarımsağı ilave edip 2-3 dakika kavurun.
Üzerine biberi ekleyip rengi değişinceye kadar kavurmaya devam edin.
Patlıcanın suyunu süzüp tavaya alın.
Karıştırarak 5 dakika kavurun.
Domates rendesi, tuz, ılık su ve üzüm sirkesini ilave edip karıştırın.
Kısık ateşte 10 dakika pişirin.
Erişteyi tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ilave edin.
Yumuşayana kadar yaklaşık 15 dakika haşlayın.
Haşlanan erişteyi süzün.
Tencereye tereyağı alıp kızdırın.
Erişteyi ekleyip karıştırarak 2 dakika kavurun.
Büyük bir servis tabağına erişteyi alın.
Üzerine patlıcanı sosu dökün.
Sıcak servis yapın.
Afiyet olsun.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.