![]() |
** Tatlı Poğaça ** |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() ** Tatlı Poğaça **![]() ** TATLI POĞAÇA ** MALZEMELER: 2 BARDAK SICAK SU 1 BARDAK SÜT 1,5 BARDAK SIVIYAĞ 2 YUMURTA ( sarıları üzeri için ) 2 PAKET YAŞ MAYA 4 YEMEK KAŞIĞI ŞEKER 1 YEMEK KAŞIĞI TUZ İÇİ İÇİN: İSTEDİĞİNİZ HERHANGİ BİR İÇ MALZEME ÜZERİ İÇİN: SUSAM VEYA ÇÖREKOTU YAPILIŞI: Mayaları sıcak su ve şeker ile karıştırıp; 5 dakika bekletin ![]() Yumurtanın sarılarını üzerleri için ayırın ![]() Diğer tüm malzemeyi ekleyip; yumuşak bir hamur yoğurun ![]() Hamuru yarım saat mayalandırın ![]() Mayalanan hamurdan cevizden biraz büyük parçalar koparın ![]() Çay tabağı büyüklüğünde açın ![]() Ortalarına istediğiniz iç malzemeyi koyun ![]() Karşılıklı 4 kenarından bıçakla kesin ![]() Önce 2 kenarını, sonra diğer 2 kenarını birleştirin ![]() Gül şeklini alması lazım ( resimlerdeki gibi ) ![]() Yağlanmış yada yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin ![]() Yarım saat daha mayalandırın ![]() Üzerlerine yumurta sarılarını sürün ![]() ![]() 200 derecede üzerleri kızarana kadar pişirin ![]() SICACIK ÇAYLA AFİYETLE YEYİN ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|