![]() |
Unlu Kömbe |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Unlu Kömbe![]() Malzeme: 5 su b ![]() tuz,su Yağlamak için: 1 çay b ![]() 150 gr tereyağı İç harcı için: 4 çorba k ![]() 6 çorba k ![]() tuz HAZIRLANIŞI: Önce un,tuz ve su ile hamuru tutup dinlenmeye bırakın ![]() Bu arada iç harcı için tereyağında unu sararana kadar kavurun ![]() ile açabildiğiniz kadar büyük açın ![]() tereyağ karışımının yarısını hamurun üzerine dökün ![]() hamura da aynı işlemi yapın ![]() büyütün ![]() ![]() sonra rulo yapıp elinizle iyice inceltin ![]() ![]() hamura da aynı işlemi yapıp diğer hamurun etrafına dolayın ![]() Üzerine bir yumurta veya sarısını sürüp 200 derecelik fırında nar gibi pişirin ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|