![]() |
Patlıcan İçli Yufka ßöreği |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Patlıcan İçli Yufka ßöreğiMalzemeler 2 adet patlıcan(çok ufak küpler halinde doğranmış) 1 baş soğan(rendelenmiş) 1 adet domates rendesi 2 çorba kaşığı kavrulmuş kıyma Tuz 1 çay kaşığı karabiber 1 kilo hazır yufka(5 adet) 4 çorba kaşığı yoğurt 1 yumurta bir su bardağı sıvı yağ İstenirse:birer çay kaşığı susam ve çörekotu Yapılışı Yarım bardak sıvı yağ tavaya konarak orta ateşte soğanlar iyice pembeleşene kadar çevrilir ![]() kavrulmuş kıyma eklenerek 10 dakika daha kavr ulur ![]() eklenerek ateşten alınır ![]() tepsisi yağlanır,yufkaların ilki kenarları tepsiden sarkacak şekilde yerleştirilir ![]() ve yumurta iyice çırpılır ![]() sürülür ![]() ![]() Kalan yufkalar da aralarına yoğurt sürülerek yerleştirilir ![]() Yanlardan sarkan yufka bohça şeklinde en üste katlanır ![]() Kare parçalara kesildikten sonra kalan yoğurt karışımı sürülür ![]() Susam ve çörekotu ekilir ![]() 180 derecede üzeri kızarana dek(ortalama yarım saat) pişirilir ![]() Piştikten sonra üzeri örtülerek 10 dakika kadar dinlendirilir |
![]() |
![]() |
|