![]() |
Patlıcan İçli Yufka ßöreği
Malzemeler
2 adet patlıcan(çok ufak küpler halinde doğranmış) 1 baş soğan(rendelenmiş) 1 adet domates rendesi 2 çorba kaşığı kavrulmuş kıyma Tuz 1 çay kaşığı karabiber 1 kilo hazır yufka(5 adet) 4 çorba kaşığı yoğurt 1 yumurta bir su bardağı sıvı yağ İstenirse:birer çay kaşığı susam ve çörekotu Yapılışı Yarım bardak sıvı yağ tavaya konarak orta ateşte soğanlar iyice pembeleşene kadar çevrilir.Sırasıyla domates rendesi,salça ve kavrulmuş kıyma eklenerek 10 dakika daha kavr ulur.Tuz ve karabiber eklenerek ateşten alınır.Kalan yarım bardak sıvı yağla fırın tepsisi yağlanır,yufkaların ilki kenarları tepsiden sarkacak şekilde yerleştirilir.Diğer iki yufka yayılmadan önce yoğurt ve yumurta iyice çırpılır.Yufka aralarına yoğurtlu karışımdan azar azar sürülür.Üçüncü yufkanın üstüne patlıcanlı iç eşit olarak yayılır. Kalan yufkalar da aralarına yoğurt sürülerek yerleştirilir. Yanlardan sarkan yufka bohça şeklinde en üste katlanır. Kare parçalara kesildikten sonra kalan yoğurt karışımı sürülür. Susam ve çörekotu ekilir.Daha önceden kızdırılmış fırında 180 derecede üzeri kızarana dek(ortalama yarım saat) pişirilir. Piştikten sonra üzeri örtülerek 10 dakika kadar dinlendirilir |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.