![]() |
Erik Şurubu |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Erik ŞurubuERİK ŞURUBU 1 kg ![]() 1 kg toz şeker 2 parça limon tuzu Yumuşak ve sulu kırmızı erik yıkanır, suyu süzülür, bir tencere içinde iyice ezilerek püresi çıkarılır, elekten geçirilerek kabuğu ve çekirdekleri ayrıştırılır ![]() Elde edilen erik püresinin üzerine 1 kg ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Püf noktaları: # Eriğin suyunu sıkarken çekirdekleri biraz ele batıyor ![]() # Eriğin kabuğu çok ekşi oluyor, kesinlikle içine karışmasın ![]() # Tencerede çok fazla köpürüyor, bunun için oldukça büyük bir tencere kullanın ![]() # Erik suyu, soyulmuş elma gibi kararıyor, hemen şekeri katıp ateşe koyun ![]() # Aynı şekilde biraz fazla kaynatıp koyu kıvamda saklarsanız, marmelat oluyor ![]() |
![]() |
![]() |
|