Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
erik, şurubu

Erik Şurubu

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Erik Şurubu




ERİK ŞURUBU

1 kg kırmızı sulu erik
1 kg toz şeker
2 parça limon tuzu

Yumuşak ve sulu kırmızı erik yıkanır, suyu süzülür, bir tencere içinde iyice ezilerek püresi çıkarılır, elekten geçirilerek kabuğu ve çekirdekleri ayrıştırılır

Elde edilen erik püresinin üzerine 1 kg toz şeker dökülerek karıştırılır Ocağa konur, kaynatılır, kaynama başlayınca ateş kısılır 10 dakika kaynatılır, içine 2 parça limon tuzu atılır ve bir 10 dakika daha kaynatılır Soğumaya bırakılır Soğuyunca şişelere çekilerek buzdolabında saklanır İhtiyaç oldukça sulandırılarak içilir

Püf noktaları:
# Eriğin suyunu sıkarken çekirdekleri biraz ele batıyor
# Eriğin kabuğu çok ekşi oluyor, kesinlikle içine karışmasın
# Tencerede çok fazla köpürüyor, bunun için oldukça büyük bir tencere kullanın
# Erik suyu, soyulmuş elma gibi kararıyor, hemen şekeri katıp ateşe koyun
# Aynı şekilde biraz fazla kaynatıp koyu kıvamda saklarsanız, marmelat oluyor

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.