![]() |
Erik Şurubu
ERİK ŞURUBU 1 kg. kırmızı sulu erik 1 kg toz şeker 2 parça limon tuzu Yumuşak ve sulu kırmızı erik yıkanır, suyu süzülür, bir tencere içinde iyice ezilerek püresi çıkarılır, elekten geçirilerek kabuğu ve çekirdekleri ayrıştırılır. Elde edilen erik püresinin üzerine 1 kg. toz şeker dökülerek karıştırılır. Ocağa konur, kaynatılır, kaynama başlayınca ateş kısılır 10 dakika kaynatılır, içine 2 parça limon tuzu atılır ve bir 10 dakika daha kaynatılır. Soğumaya bırakılır. Soğuyunca şişelere çekilerek buzdolabında saklanır. İhtiyaç oldukça sulandırılarak içilir. Püf noktaları: # Eriğin suyunu sıkarken çekirdekleri biraz ele batıyor. # Eriğin kabuğu çok ekşi oluyor, kesinlikle içine karışmasın. # Tencerede çok fazla köpürüyor, bunun için oldukça büyük bir tencere kullanın. # Erik suyu, soyulmuş elma gibi kararıyor, hemen şekeri katıp ateşe koyun. # Aynı şekilde biraz fazla kaynatıp koyu kıvamda saklarsanız, marmelat oluyor. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.