Karamela Tart |
09-05-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Karamela TartKaramela Tart tarifi için Malzemeler : � Milföy tart veya küçük tartöletler Pandispanya patı (her bir tart veya tartölete uygun olarak 1 adet) Mokkalı Krema İçin � Kremin 1000 g � İtalyan Marengası (bkz Temel Tarifler) 500 g � Mokka paste veya sulandırılmış Türk kahvesi istenilen miktarda Karamelli Fındık İçin � Toz şeker 500 g � Krem Şanti (bkz Temel Tarifler) 400 g � Bütün fındık Karamela Tart yemeğinin hazırlanışı: Mokkalı krema Kremin mikserde 10 dakika çırpılır İtalyan marengası ve kahve ilave edilip karıştırılarak krema hazır hale getirilir Karamela tartın Tamamlanması 1- Toz şeker karamelize olana kadar kaynatılır ve buna krem şanti ilave edilir Hazırlanan karışıma bütün fındıklar eklenir 2- Pişmiş milföy plakasının üzerine ince pandispanya patı yerleştirilir Pandispanyanın üzerine mokkalı krema sürülerek hazırlanan fındıklı karamel ile doldurulur |
|