Hurmalı Kek Tarifi |
09-05-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Hurmalı Kek TarifiRamazan ayıyla özdeşleşen hurma ile beş çayı ve gün davetleriniz için lezzetli bir kek hazırlayabilirsiniz Malzemeler,
[*]Isıya dayanıklı derin bir kâseyi margarin ile yağlayın[*]Tabanına daire şeklinde kestiğiniz yağlı kâğıdı yerleştirin[*]İri çekilmiş ceviz içi ile ufak küp doğradığınız hurmaları yağlı kâğıdın üzerine alın[*]1 yumurtanın sarısını yine ısıya dayanıklı başka bir kâseye alın[*]Vanilya ve toz şekeri ilave edin[*]Sıcak su dolu bir tencerenin üzerine yerleştirip yoğunlaşıncaya kadar çırpın[*]Karışımın üzerine karbonat, un ve kakaoyu ekleyip tekrar karıştırın[*]Sütü ekleyin[*]Yumurta akını çırpıp ilave edin[*]Karışımı kalıba aktarın[*]Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 40 dakika kabarıncaya kadar pişirin[*]Tahta çubuklarla pişip pişmediğini kontrol edin[*]Fırından alın, ılınınca kalıptan çıkarıp servis yapın Afiyet olsun |
|