Kadayıf Sarma |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kadayıf Sarma
Serbeti icin:
Yapilışı:[*]Şerbetini ocağa koyun Kaynamaya başladıktan 10 dk sonra altını kapatın ( ben altını kapattıktan sonra içerisine çay kaşığının ucuyla cok az tarçın ilave edip karıştırdım )[*]Elinizin avuç içini bir miktar kadayıf alıp uzerinede ceviz koyup yaprak sarması gibi sarıyorsunuz [*]Üzerine kızdırılmış tereyağının hepsini sürün [*]Fırında üzeri kızarana kadar 180 derece sıcaklıkta kızartın [*]Fırından cıkarınca 5 dakika kadar soğutun Önceden kaynattığınız şerbeti ılık olarak uzerine dökün Şerbeti çektikten sonra soğuk olarak servis yapabilirsiniz
|
|
|
|