Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kadayıf, sarma

Kadayıf Sarma

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kadayıf Sarma



  • 350gr yas tek kadayif
  • 1 su bardagi cekilmis ceviz ici
  • Yarim paket tereyagi

Serbeti icin:
  • 5 su bardagi su
  • 4 su bardagi seker

Yapilışı:[*]Şerbetini ocağa koyun Kaynamaya başladıktan 10 dk sonra altını kapatın ( ben altını kapattıktan sonra içerisine çay kaşığının ucuyla cok az tarçın ilave edip karıştırdım)[*]Elinizin avuç içini bir miktar kadayıf alıp uzerinede ceviz koyup yaprak sarması gibi sarıyorsunuz[*]Üzerine kızdırılmış tereyağının hepsini sürün[*]Fırında üzeri kızarana kadar 180 derece sıcaklıkta kızartın[*]Fırından cıkarınca 5 dakika kadar soğutun Önceden kaynattığınız şerbeti ılık olarak uzerine dökün Şerbeti çektikten sonra soğuk olarak servis yapabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.