Kadayıf Sarma |
09-05-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kadayıf Sarma
Serbeti icin:
Yapilışı:[*]Şerbetini ocağa koyun Kaynamaya başladıktan 10 dk sonra altını kapatın ( ben altını kapattıktan sonra içerisine çay kaşığının ucuyla cok az tarçın ilave edip karıştırdım)[*]Elinizin avuç içini bir miktar kadayıf alıp uzerinede ceviz koyup yaprak sarması gibi sarıyorsunuz[*]Üzerine kızdırılmış tereyağının hepsini sürün[*]Fırında üzeri kızarana kadar 180 derece sıcaklıkta kızartın[*]Fırından cıkarınca 5 dakika kadar soğutun Önceden kaynattığınız şerbeti ılık olarak uzerine dökün Şerbeti çektikten sonra soğuk olarak servis yapabilirsiniz |
|