ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Kadayıf Sarma (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=707428)

Prof. Dr. Sinsi 09-05-2012 01:21 AM

Kadayıf Sarma
 
  • 350gr yas tek kadayif
  • 1 su bardagi cekilmis ceviz ici
  • Yarim paket tereyagi

Serbeti icin:
  • 5 su bardagi su
  • 4 su bardagi seker

Yapilışı:[*]Şerbetini ocağa koyun. Kaynamaya başladıktan 10 dk sonra altını kapatın. ( ben altını kapattıktan sonra içerisine çay kaşığının ucuyla cok az tarçın ilave edip karıştırdım.)[*]Elinizin avuç içini bir miktar kadayıf alıp uzerinede ceviz koyup yaprak sarması gibi sarıyorsunuz.[*]Üzerine kızdırılmış tereyağının hepsini sürün.[*]Fırında üzeri kızarana kadar 180 derece sıcaklıkta kızartın.[*]Fırından cıkarınca 5 dakika kadar soğutun. Önceden kaynattığınız şerbeti ılık olarak uzerine dökün. Şerbeti çektikten sonra soğuk olarak servis yapabilirsiniz.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.