İrmik 'Tatlısı' |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
İrmik 'Tatlısı'Malzemeler:
(öbek öbek delikler oluşur O zaman pişmiş dementir ) ocaktan al ınır, içine vanilyasıkarıştırılır [*]pişen muhallebinin yarısı önceden hafif ıslattığımız bir dikdörtgen borcam tepsiye dökülür [*]üzerine önce bisküviler, sonra muzlar dizilir Daha sonrada ceviz serpilir ( bir avuç kadar cevizi üzeri için ayır)[*]Kalan muhallebi üzerine dökülür [*]Kalan bisküviler ya havanda dövülür Yada rondadan geçirilir [*]Tarçın ve ceviz, bu karışım ile harmanlanır ve sıcak tatlının üzerine serpilir [*]Bir tepsi ile üzerini kapatarak dışarıda soğumaya bırakılır [*]Son olarakta üzerine streç folyo ile kapatıp buzdolabında en az 3 saat bekledikten sonra servis yapabilirsiniz
|
|
|
|