Çilekli Ekler |
09-05-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Çilekli EklerÇilek EklerMalzemeler Yarım su bardağı süt Yarım su bardağı su 1 Tutam tuz 2 Tatlı kaşığı tozşeker 100 gram margarin 1 Paket kabartma tozu 2 Adet yumurta 2 Su bardağı un 1 Su bardağı dolusu çilek 2 Su bardağı krema Yarım çay bardağı pudraşekeri Hazırlanışı · Yarım su bardağı süt ve yarım su bardağı su ile 2 tatlı kaşığı tozşekeri ve küçük küplere böldüğünüz margarini bir tencerede karıştırarak bir taşım kaynatın · Unu eleyerek bir kaba alın · Kaynamakta olan karışıma bir kerede boşaltın · Aynı zamanda hepsini iyice karıştırın · Hamur top haline geldikten sonra tencereyi ocaktan indirin · Soğumaya bırakın · 10 dakika sonra kabartma tozunu ilave edin · Karıştırarak hamura yedirin · Yumurtaları kırıp, mikserde çırpın · Çırpılmış yumurtaları hamura karıştırın · Hamur sıkacağı veya bir kaşık yardımıyla hamurdan küçük parçalar koparıp, yağlı kağıtla kaplanmış bir fırın tepsisine sıralayın · Tepsiyi önceden ısıtılmış fırına koyun · 250 derecede 25 dakika pişirin · Pişen ekler hamurlarını sıcakken tepsiden alın · Ortadan ikiye kesin · Çilekleri yıkayın · Küçük küçük doğrayın · Kremayla karıştırın · Çilekli kremayı tüm parçaların arasına sürün · Kapaklarını kapatın · Üzerine pudraşekerini serpip, servis yapın |
|