ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Çilekli Ekler (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=707268)

Prof. Dr. Sinsi 09-05-2012 01:48 AM

Çilekli Ekler
 
Çilek EklerMalzemeler
Yarım su bardağı süt
Yarım su bardağı su
1 Tutam tuz
2 Tatlı kaşığı tozşeker
100 gram margarin
1 Paket kabartma tozu
2 Adet yumurta
2 Su bardağı un
1 Su bardağı dolusu çilek
2 Su bardağı krema
Yarım çay bardağı pudraşekeri

Hazırlanışı
· Yarım su bardağı süt ve yarım su bardağı su ile 2 tatlı kaşığı tozşekeri ve küçük küplere böldüğünüz margarini bir tencerede karıştırarak bir taşım kaynatın.
· Unu eleyerek bir kaba alın.
· Kaynamakta olan karışıma bir kerede boşaltın.
· Aynı zamanda hepsini iyice karıştırın.
· Hamur top haline geldikten sonra tencereyi ocaktan indirin.
· Soğumaya bırakın.
· 10 dakika sonra kabartma tozunu ilave edin.
· Karıştırarak hamura yedirin.
· Yumurtaları kırıp, mikserde çırpın.
· Çırpılmış yumurtaları hamura karıştırın.
· Hamur sıkacağı veya bir kaşık yardımıyla hamurdan küçük parçalar koparıp, yağlı kağıtla kaplanmış bir fırın tepsisine sıralayın.
· Tepsiyi önceden ısıtılmış fırına koyun.
· 250 derecede 25 dakika pişirin.
· Pişen ekler hamurlarını sıcakken tepsiden alın.
· Ortadan ikiye kesin.
· Çilekleri yıkayın.
· Küçük küçük doğrayın.
· Kremayla karıştırın.
· Çilekli kremayı tüm parçaların arasına sürün.
· Kapaklarını kapatın.
· Üzerine pudraşekerini serpip, servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.