![]() |
Çilekli Ekler
Çilek EklerMalzemeler
Yarım su bardağı süt Yarım su bardağı su 1 Tutam tuz 2 Tatlı kaşığı tozşeker 100 gram margarin 1 Paket kabartma tozu 2 Adet yumurta 2 Su bardağı un 1 Su bardağı dolusu çilek 2 Su bardağı krema Yarım çay bardağı pudraşekeri Hazırlanışı · Yarım su bardağı süt ve yarım su bardağı su ile 2 tatlı kaşığı tozşekeri ve küçük küplere böldüğünüz margarini bir tencerede karıştırarak bir taşım kaynatın. · Unu eleyerek bir kaba alın. · Kaynamakta olan karışıma bir kerede boşaltın. · Aynı zamanda hepsini iyice karıştırın. · Hamur top haline geldikten sonra tencereyi ocaktan indirin. · Soğumaya bırakın. · 10 dakika sonra kabartma tozunu ilave edin. · Karıştırarak hamura yedirin. · Yumurtaları kırıp, mikserde çırpın. · Çırpılmış yumurtaları hamura karıştırın. · Hamur sıkacağı veya bir kaşık yardımıyla hamurdan küçük parçalar koparıp, yağlı kağıtla kaplanmış bir fırın tepsisine sıralayın. · Tepsiyi önceden ısıtılmış fırına koyun. · 250 derecede 25 dakika pişirin. · Pişen ekler hamurlarını sıcakken tepsiden alın. · Ortadan ikiye kesin. · Çilekleri yıkayın. · Küçük küçük doğrayın. · Kremayla karıştırın. · Çilekli kremayı tüm parçaların arasına sürün. · Kapaklarını kapatın. · Üzerine pudraşekerini serpip, servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.