![]() |
Engadin |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() EngadinEngadin tarifi için Malzemeler : � Toz şeker 250 g � Ceviz 200 g � Badem ezmesi 180 g � Krem Şanti 125 g � Süt 70 g Engadin yemeğinin hazırlanışı: İç Malzemesi Şeker, bir kabın içinde renk alıncaya kadar karamela yapılır ![]() ![]() Tartın tamamlanması Buzdolabında bekletilen tart hamuru merdaneyle açılır, kalıba yerleştirilir, kalıptan taşan hamurlar alınır ![]() Tart hamurunun içine önceden pişirilip, soğutulmuş iç malzeme yerleştirilir ve yayılır ![]() Tart kalıbına doldurulan iç malzeme, plaka şeklinde açılmış sable hamuru ile kapatılır ![]() Tartın üzerine gösterilen şekiller verilir ![]() ![]() Fırından çıkan tartlar soğuduktan sonra üzerine çikolatalı fondan sıkılır ve yarım ceviz konulur ![]() |
![]() |
![]() |
|