![]() |
Engadin
Engadin tarifi
için Malzemeler : � Toz şeker 250 g � Ceviz 200 g � Badem ezmesi 180 g � Krem Şanti 125 g � Süt 70 g Engadin yemeğinin hazırlanışı: İç Malzemesi Şeker, bir kabın içinde renk alıncaya kadar karamela yapılır. Karamelanın içine önce süt ve daha sonra diğer malzemeler ilave edilerek karıştırılır, kaynatılır ve düz tepsiye veya mermere dökülerek soğumaya bırakılır. Tartın tamamlanması Buzdolabında bekletilen tart hamuru merdaneyle açılır, kalıba yerleştirilir, kalıptan taşan hamurlar alınır. Tart hamurunun içine önceden pişirilip, soğutulmuş iç malzeme yerleştirilir ve yayılır. Tart kalıbına doldurulan iç malzeme, plaka şeklinde açılmış sable hamuru ile kapatılır. Tartın üzerine gösterilen şekiller verilir. 180 0C�lik fırında 35-40 dakika pişirilir. Fırından çıkan tartlar soğuduktan sonra üzerine çikolatalı fondan sıkılır ve yarım ceviz konulur. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.