|
|||||||
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| notlarım or 18, seleukeianın, taştan or gezi, yaş, yolları, üstü |
Seleukeia'nın Yolları Taştan/Gezi Notlarım/18 Yaş Üstü(!) |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Seleukeia'nın Yolları Taştan/Gezi Notlarım/18 Yaş Üstü(!)Manavgat Çay'ı gürül,gürüldü;bir tekne henüz uyanıyordu doğan güneşe bakarak geç kalmış- lığından utanmış ![]() ![]() Yıldızların,ayın gökte kaybo-luşlarının hüznündeydi bir genç kız balkonunda, ellerinin arasına almış tazecik yanaklarını ![]() ![]() ![]() Dalmıştım Manavgat'ın asiliğine,homurdanarak koşmasına deryaya doğru ![]() ![]() 'Seleukeia!' bağırtı-sıyla uyandım düşümden bir cadının ![]() ![]() 'Yuh lan,yerlisine kıran girdi;elin gavur karısı buldu beni Çay'ın orta yerinde,köprü üstünde ![]() ![]() Kaderimkötü;ben ne edem?' Anlamaz,anlamaz baktım yüzüne ![]() ![]() Ben ki,istedim mi yedi lisan döktürü-rüm de sular seller gibi;yedi cihan hayran,hay- ran dinler beni ![]() ![]() ''Ne diyon bacım?''Seleukeia!Seleukeia!''Ahan da,benim gibi bir azla yetin- mez ve illa ki çok bilir bir zatı bilem apıştıran bir kelime ![]() ![]() ''Ne lan o?' Allah sizi inandırsın,'şu karı başımdan defolup gitse' ile o anlayamadığım esrarengiz nesnenin ne olduğunu bilebilme bü- yüsü arasında savruluverdim bir sağa,bir sola ![]() ![]() ![]() Hayatımda duyduğum en güzel kelimelerden bir tanesi: Seleukeia! Ve fakat ne olduğunu bilmiyor- dum ve gözleri değdi kadının gözlerime lacivert bir bıçak gibi ![]() ![]() Öldürücü,salaklaştırıcı,müthiş![]() ![]() ![]() 'De get lan,işim var benim ![]() ![]() ' diyeceğim;ağzım açılmıyor ![]() ![]() Adamın biri beliriverdi omuz başımda,'Ben biliyom;yukarı doğru tarihi şeher,Selekela ![]() ![]() ''Bi daha o kelimeyi ağzına alma!' diye bağırdım kulağına,patlatırcasına ![]() ![]() ' Kadın korkarak baktı,'Hello baby,how are you?' dedim gülümseyerek bembeyaz tenine ![]() ![]() ![]() (Canım çekerse) DEVAM EDECEK ![]() ![]() ![]() |
|
|
|