![]() |
Seleukeia'nın Yolları Taştan/Gezi Notlarım/18 Yaş Üstü(!)
Manavgat Çay'ı gürül,gürüldü;bir tekne henüz uyanıyordu doğan güneşe bakarak geç kalmış- lığından utanmış...Yıldızların,ayın gökte kaybo- luşlarının hüznündeydi bir genç kız balkonunda, ellerinin arasına almış tazecik yanaklarını... Dalmıştım Manavgat'ın asiliğine,homurdanarak koşmasına deryaya doğru...'Seleukeia!' bağırtı- sıyla uyandım düşümden bir cadının...'Yuh lan, yerlisine kıran girdi;elin gavur karısı buldu beni Çay'ın orta yerinde,köprü üstünde...Kaderim kötü;ben ne edem?' Anlamaz,anlamaz baktım yüzüne...Ben ki,istedim mi yedi lisan döktürü- rüm de sular seller gibi;yedi cihan hayran,hay- ran dinler beni...''Ne diyon bacım?''Seleukeia! Seleukeia!''Ahan da,benim gibi bir azla yetin- mez ve illa ki çok bilir bir zatı bilem apıştıran bir kelime...''Ne lan o?' Allah sizi inandırsın,'şu karı başımdan defolup gitse' ile o anlayamadığım esrarengiz nesnenin ne olduğunu bilebilme bü- yüsü arasında savruluverdim bir sağa,bir sola... Hayatımda duyduğum en güzel kelimelerden bir tanesi: Seleukeia! Ve fakat ne olduğunu bilmiyor- dum ve gözleri değdi kadının gözlerime lacivert bir bıçak gibi...Öldürücü,salaklaştırıcı,müthiş... 'De get lan,işim var benim...' diyeceğim;ağzım açılmıyor...Adamın biri beliriverdi omuz başımda, 'Ben biliyom;yukarı doğru tarihi şeher,Selekela...' 'Bi daha o kelimeyi ağzına alma!' diye bağırdım kulağına,patlatırcasına...' Kadın korkarak baktı, 'Hello baby,how are you?' dedim gülümseyerek bembeyaz tenine... (Canım çekerse) DEVAM EDECEK... |