Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Genel Kültür & Serbest Forum > ForumSinsi Ansiklopedisi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
günlük, kısa, örnekleri

Günlük Örnekleri Kısa

Eski 09-01-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Günlük Örnekleri Kısa

Günlük Örnekleri

Günlük Örnek Metin

Türk Edebiyatı Günlük Örnekleri

NECİP FAZIL’DAN Günlük örneği

Cuma, 9 Ocak

Bugün hava yağmurlu ve puslu… Saat 2’ye 5 var… Bu âna kadar defterimi açamadım Halim bir tuhaf…

Bugün anladım ki, beni delikten çağırdıkları, meydancı gelip “Bir isteğin var mı?” diye sorduğu, berberin tıraşa geldiği, hasılı insanlarla temas ettiğim an, üstüme acayip bir uyuşukluk, sinsi bir donukluk, anlatılmaz bir garipseme hissi çöküyor Hayret! Bir aylık yalnızlığın tesirine bakın! Hayırdır inşallah; nereye gidiyorum?

Perşembe, 15 Ocak

Şiir kitabımı bitirdim; ve güya rahat bir nefes aldım Hava suratlı…

Saat üç buçuk… Gaz sobam trampet çalıyor Yevmiyemin 40’ıncı gününe rastlayacak olan 20 Ocak Salı gününün iple çekiyorum

Cuma, 16 Ocak

Allah… Başka tek kelime söyleyemeyecek haldeyim

(Kırk Günlük Hapishane Yevmiyesi-Cinnet Mustatili)

Sayı: 19

Bölüm: Kapak

CEMAL SÜREYA’DAN Günlük Örneği

543 Gün

Milliyet Sanat’a uğradım Fethi Naci Eleştiri Günlüğü’nü yollamış

TV’de, sekiz otuz haberlerinde, birden, Edip Cansever’in ölüm haberi verildi Bu haber inanılmaz ölçüde sarstı beni Rastlanmadık bir biçimde ve yüksek sesle ağlamaya başladım Oğlum fazla kaygılanmış, gelip avutucu şeyler söyledi Turgut’ta bunca sarsılmamıştım Üst üste gelişte bir şey var belki Otuz yıllık arkadaşımdı Yalnız sanat serüvenimizi değil, haya serüvenimiz de iç içe durumlar yaşamıştır

544 Gün

Sabah altıda evden çıktım Bomboş sokakları dolaştım durdum Başımda bir uğultu Tuhaf da bir heyecan Rıhtımda yürüdüm 1 Haziran 1986”

(Günler)

GÜNLÜK ÖRNEĞİ -1

19 Mayıs 2010

“Dün akşam gün batımı, hiç görmediğim bir güzellikteydi Pembe, turuncu bir buğu vardı gökte

Hele martıların geçtiği Marmara Denizi üzerinde gök öyle bir

göründü ki Fatih Köprüsü’nde ürperdim Otobüste baktım, kimse ama hiç kimse görmüyor bu güzelliği

Farkında olan, kendinden geçen, tedirgin olan bir yüz yok…Ama, diye düşündüm, güzelliği bulmak için

yolculuğa kalkar, uzaklara giderler Güzelliği bile

satın almaya alışmışlar;parasız oldu mu görmüyorlar

Ahmet ŞAHİN

GÜNLÜK ÖRNEĞİ- 2

22 Ekim 2006

Çocuktum, bayram vardıYarın bayram

İçimde, çocukluğumun bayram sevinci yok, o da eskilerde kalmış… Peki ama şimdi ne oldu? Sadece büyüdük mü? Yoksa, büyüdüğünü sanan meşgul çocuklar mıyız? Özledim ben o bayramlarıİlk, babamın elini öpmeyi özledim, şimdi uzaklardaBayram namazından çıkmadan erkekler, tüm mahalle kadınlarının kapıların önlerini cümbür cemaat, telaşla,süpürüp yıkamalarını

O pırıl pırıl çocukluk hâllerimizle,tüm mahalleyi dolaşıp, el öpmeleriKimi arkadaşlarımın ellerinde

şeffaf şeker torbaları ile tütün, limon, lavanta kolonyalarının karışımıyla bezenmiş buram buram kokularınıVe… ben hiç şeker torbası taşımamıştım

o zamanlar,ne bileyim, utanırdımO masum utanmaları özledimBüyüklerin, çocuklara verdiği üçgen katlanmış mendilleri

Başucumda sakladığım yeni ayakkabılarımı

Mail yoluyla değil de, postacının getirdiği bayram kartlarını…Ziyaretlerle dolup dolup taşan evimizi…Ama en çok elini ilk öptüğüm babamıMasum ve utangaç çocukluğumu…Ve yarın benim çocuklarım öpecekler ilk elimi…Ben büyümüşüm, ya da büyüdüğümü sanan meşgul bir çocuğum hâlâVe yarın, küçük bir mutluluk, büyük bir burukluk sebebini bilmediğim…Gözümde, şaşkın birkaç damla gözyaşı

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com