![]() |
Günlük Örnekleri Kısa |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Günlük Örnekleri KısaGünlük Örnekleri Günlük Örnek Metin Türk Edebiyatı Günlük Örnekleri NECİP FAZIL’DAN Günlük örneği Cuma, 9 Ocak Bugün hava yağmurlu ve puslu… Saat 2’ye 5 var… Bu âna kadar defterimi açamadım ![]() Bugün anladım ki, beni delikten çağırdıkları, meydancı gelip “Bir isteğin var mı?” diye sorduğu, berberin tıraşa geldiği, hasılı insanlarla temas ettiğim an, üstüme acayip bir uyuşukluk, sinsi bir donukluk, anlatılmaz bir garipseme hissi çöküyor ![]() Perşembe, 15 Ocak Şiir kitabımı bitirdim; ve güya rahat bir nefes aldım ![]() Saat üç buçuk… Gaz sobam trampet çalıyor ![]() ![]() Cuma, 16 Ocak Allah… Başka tek kelime söyleyemeyecek haldeyim ![]() (Kırk Günlük Hapishane Yevmiyesi-Cinnet Mustatili) Sayı: 19 Bölüm: Kapak CEMAL SÜREYA’DAN Günlük Örneği 543 ![]() Milliyet Sanat’a uğradım ![]() ![]() TV’de, sekiz otuz haberlerinde, birden, Edip Cansever’in ölüm haberi verildi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 544 ![]() Sabah altıda evden çıktım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() (Günler) GÜNLÜK ÖRNEĞİ -1 19 Mayıs 2010 “Dün akşam gün batımı, hiç görmediğim bir güzellikteydi ![]() ![]() Hele martıların geçtiği Marmara Denizi üzerinde gök öyle bir göründü ki Fatih Köprüsü’nde ürperdim ![]() ![]() Farkında olan, kendinden geçen, tedirgin olan bir yüz yok…Ama, diye düşündüm, güzelliği bulmak için yolculuğa kalkar, uzaklara giderler ![]() satın almaya alışmışlar;parasız oldu mu görmüyorlar ![]() Ahmet ŞAHİN GÜNLÜK ÖRNEĞİ- 2 22 Ekim 2006 Çocuktum, bayram vardı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İçimde, çocukluğumun bayram sevinci yok, o da eskilerde kalmış… Peki ama şimdi ne oldu? Sadece büyüdük mü? Yoksa, büyüdüğünü sanan meşgul çocuklar mıyız? Özledim ben o bayramları ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() O pırıl pırıl çocukluk hâllerimizle,tüm mahalleyi dolaşıp, el öpmeleri ![]() ![]() ![]() şeffaf şeker torbaları ile tütün, limon, lavanta kolonyalarının karışımıyla bezenmiş buram buram kokularını ![]() ![]() ![]() o zamanlar,ne bileyim, utanırdım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Başucumda sakladığım yeni ayakkabılarımı ![]() ![]() Mail yoluyla değil de, postacının getirdiği bayram kartlarını…Ziyaretlerle dolup dolup taşan evimizi…Ama en çok elini ilk öptüğüm babamı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|