![]() |
Püf Noktalarından Bir Demet |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Püf Noktalarından Bir Demetpüf noktalarından bir demet Pasta ve kekler için kullandığınız kremanın daha sert olmasını istiyorsanız, hem çırpacağınız kaseyi hem kremayı hem de çırpıcınızı birkaç dakika buzlukta bekletin Yumurtanın taze olup olmadığını anlamak için su dolu bir bardağın içine koyun Eğer dibe çöküyorsa hala hava almamış ve tazedir Pasta, kek ve kurabiyelerinizin içine kattığınız fındık, ceviz, meyve parçcıklarıvb'nin dibe çökmesini istemiyorsanızMalzemlerinizi una buladıktan sonra hamuruna ekleyin Hepsinin eşit dağıldığını görecekesiniz Tatlı ya da tuzlu hamur işlerini yaparken hamurunuzu üzerini bezle örterek 30 dak buzdolabında dinlendirmeye dikkat ediniz Dinlenen hamurun daha iyi açıldığını ve daha lezzetli olduğunu göreceksiniz Pişirdiğiniz keki kalıbından çıkartmakta zorlanıyorsanız, keki kalıba dökmeden önce kalıbınızı yağlı kağıt ile kaplayınBöylece pişmiş keki kağıttan kolayca ayırıp çıkartabilirsiniz Hazırladığınız pizza hamurunun daha yumuşak olmasını istiyorsanız hamuru hazırlarken sade un ile patates nişastasını yarı yarıya kullanın Meyveli pasta yaparken pastaya koyacağınız meyveleri şekere bulayarak koyarsanız pastanız daha uzun süre tazeliğini koruyacak, meyveler çabuk bozulmayacaktır |
![]() |
![]() |
|