ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   ForumSinsi Ansiklopedisi (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=476)
-   -   Püf Noktalarından Bir Demet (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=651198)

Prof. Dr. Sinsi 09-01-2012 04:23 PM

Püf Noktalarından Bir Demet
 
püf noktalarından bir demet

Pasta ve kekler için kullandığınız kremanın daha sert olmasını istiyorsanız, hem çırpacağınız kaseyi hem kremayı hem de çırpıcınızı birkaç dakika buzlukta bekletin

Yumurtanın taze olup olmadığını anlamak için su dolu bir bardağın içine koyun Eğer dibe çöküyorsa hala hava almamış ve tazedir

Pasta, kek ve kurabiyelerinizin içine kattığınız fındık, ceviz, meyve parçcıklarıvb'nin dibe çökmesini istemiyorsanızMalzemlerinizi una buladıktan sonra hamuruna ekleyin Hepsinin eşit dağıldığını görecekesiniz

Tatlı ya da tuzlu hamur işlerini yaparken hamurunuzu üzerini bezle örterek 30 dak buzdolabında dinlendirmeye dikkat ediniz Dinlenen hamurun daha iyi açıldığını ve daha lezzetli olduğunu göreceksiniz

Pişirdiğiniz keki kalıbından çıkartmakta zorlanıyorsanız, keki kalıba dökmeden önce kalıbınızı yağlı kağıt ile kaplayınBöylece pişmiş keki kağıttan kolayca ayırıp çıkartabilirsiniz

Hazırladığınız pizza hamurunun daha yumuşak olmasını istiyorsanız hamuru hazırlarken sade un ile patates nişastasını yarı yarıya kullanın

Meyveli pasta yaparken pastaya koyacağınız meyveleri şekere bulayarak koyarsanız pastanız daha uzun süre tazeliğini koruyacak, meyveler çabuk bozulmayacaktır



Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.