Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kahvaltıda, patates, tarifleri

Kahvaltıda Patates Tarifleri

Eski 08-31-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kahvaltıda Patates Tarifleri



Kahvaltıda Patates Çeşitleri

Kahvaltıda patates kızartması

Yumurtalı patates malzemeleri:


3 adet patates

2 ayumurta

2 kaşık sıvı yağ

1 kaşık tereyağı

Karabiber, pul biber, kekik

Tuz

Yumurtalı patates yapılışı:


Patatesleri küp küp doğrayın

Derin bir tavaya aldığınız yağda patatesleri ara sıra karıştırarak kızartın

Tuzunu ve baharatlarını ilave edin

Tam olarak piştikten sonra bir kasede çırptığınız yumurtaları, patateslerin üzerine ilave edip, yumurta pişene kadar (1-2 dk) karıştırın


Afiyet olsun


Patatesli börek malzemeleri:


4 Adet Yufka

2 Su Bardağı Sıvı Yağ

2 Su Bardağı Su

1 Kahve Fincanı Su


İçi İçin:

4 Adet Patates

1/2 Demet Maydanoz

Karabiber

Kırmızı Pul

Tuz

Yumurta Sarısı(üzerine)

Patatesli börek tarifi:


Ön hazırlık olarak patatesleri haşlayın Rendenin iri tarafıyla rendeleyin İnce kıydığınız maydanozu, yeterince tuzu, karabiberi ve kırmızı pul biberi ekleyin İyice harmanlayın


İlk yufkayı düz bir zemine serin 1 çay bardağı sıvı yağ ile 1 kahve fincanı suyu karıştırın İlk yufkanın üzerine sürün İkinci yufkayı yerleştirin Sekiz eşit parçaya ayırın Her bir parçanın geniş tarafına patatesli harçtan bir miktar koyun Sigara böreği sarar gibi sarın Diğer yufkalara da aynı işlemi uygulayın


Böreklerin üzerine 2 su bardağı su serpin Buzdolabında 1 gün bekletin Üzerlerine yumurta sarısı sürün Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında üzerleri kızarana dek pişirin Sıcak olarak servis yapın


Afiyet olsun

Patates kızartması malzemeleri:


1 kg patates

1 çay bardağı sıvıyağ

1 demet taze sarımsak

3 büyük soğan

3 diş sarımsak

Karabiber, tuz

Patates kızartması yapılışı:


Patatesler yıkanıp bir tencereye konup su ilave edilip çok hafif haşlanır Haşlanınca ateşten alınıp suyu süzdürülür Kabukları soyulup çok ince halkalar şeklinde doğranır

Soğanlar da halka halka doğranır Tavada yağ kızdırılıp doğranmış soğanlar, kısık ateşte yumuşayıncaya kadar kavrulur Doğranmış patatesler de katılarak kısık ateşte 1-2 dakika kavrulur İnce doğranmış sarımsak, tuz ve karabiber katılır

Bir kapta 1 çorba kaşığı salça, 1 çay bardağı su ile sulandırılır 4 diş sarımsak da ezilerek salçaya katılır

Salçalı sarımsak patateslere ilave edilip birkaç taşım kaynatılıp ateşten alınır Servis tabağına alınıp garnitür olarak kullanılır


Afiyet olsun










Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.