ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Kahvaltıda Patates Tarifleri (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=643045)

Prof. Dr. Sinsi 08-31-2012 02:01 AM

Kahvaltıda Patates Tarifleri
 
Kahvaltıda Patates Çeşitleri

Kahvaltıda patates kızartması

Yumurtalı patates malzemeleri:


3 adet patates

2 ayumurta

2 kaşık sıvı yağ

1 kaşık tereyağı

Karabiber, pul biber, kekik

Tuz

Yumurtalı patates yapılışı:


Patatesleri küp küp doğrayın.

Derin bir tavaya aldığınız yağda patatesleri ara sıra karıştırarak kızartın.

Tuzunu ve baharatlarını ilave edin.

Tam olarak piştikten sonra bir kasede çırptığınız yumurtaları, patateslerin üzerine ilave edip, yumurta pişene kadar (1-2 dk.) karıştırın.


Afiyet olsun...


Patatesli börek malzemeleri:


4 Adet Yufka

2 Su Bardağı Sıvı Yağ

2 Su Bardağı Su

1 Kahve Fincanı Su


İçi İçin:

4 Adet Patates

1/2 Demet Maydanoz

Karabiber

Kırmızı Pul

Tuz

Yumurta Sarısı(üzerine)

Patatesli börek tarifi:


Ön hazırlık olarak patatesleri haşlayın. Rendenin iri tarafıyla rendeleyin. İnce kıydığınız maydanozu, yeterince tuzu, karabiberi ve kırmızı pul biberi ekleyin. İyice harmanlayın.


İlk yufkayı düz bir zemine serin. 1 çay bardağı sıvı yağ ile 1 kahve fincanı suyu karıştırın. İlk yufkanın üzerine sürün. İkinci yufkayı yerleştirin. Sekiz eşit parçaya ayırın. Her bir parçanın geniş tarafına patatesli harçtan bir miktar koyun. Sigara böreği sarar gibi sarın. Diğer yufkalara da aynı işlemi uygulayın.


Böreklerin üzerine 2 su bardağı su serpin. Buzdolabında 1 gün bekletin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında üzerleri kızarana dek pişirin. Sıcak olarak servis yapın.


Afiyet olsun...

Patates kızartması malzemeleri:


1 kg patates

1 çay bardağı sıvıyağ

1 demet taze sarımsak

3 büyük soğan

3 diş sarımsak

Karabiber, tuz

Patates kızartması yapılışı:


Patatesler yıkanıp bir tencereye konup su ilave edilip çok hafif haşlanır. Haşlanınca ateşten alınıp suyu süzdürülür. Kabukları soyulup çok ince halkalar şeklinde doğranır.

Soğanlar da halka halka doğranır. Tavada yağ kızdırılıp doğranmış soğanlar, kısık ateşte yumuşayıncaya kadar kavrulur. Doğranmış patatesler de katılarak kısık ateşte 1-2 dakika kavrulur. İnce doğranmış sarımsak, tuz ve karabiber katılır.

Bir kapta 1 çorba kaşığı salça, 1 çay bardağı su ile sulandırılır. 4 diş sarımsak da ezilerek salçaya katılır.

Salçalı sarımsak patateslere ilave edilip birkaç taşım kaynatılıp ateşten alınır. Servis tabağına alınıp garnitür olarak kullanılır.


Afiyet olsun...











Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.