Fasulye Turşusu Yapılışı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Fasulye Turşusu YapılışıFasulye Turşusu Fasulye Turşusu için gerekli olan malzemeler 2 kg taze fasulye 4 adet yeşil sivri biber 4 diş sarmısak 1 su bardağı kaya tuzu 4 su bardağı su 1 çay bardağı sirke 3 kg’lık bir kavanoz Fasulye Turşusunun yapılışı Fasulyeleri yıkayıp ayıklayın Biraz su ilave ederek çok hafifçe fazla yumuşatmadan haşlayın, suyunu süzüp soğutun![]() Kavanozun içine önce fasulyelerin bir kısmını yerleştirin 1 adet sivri biber ve 1 diş sarımsak koyun Tekrar fasulye yerleştirin Bu şekilde dizerek malzemeleri bitirin![]() 4 su bardağı kaynatılıp soğutulmuş suyun içinde 1 su bardağı kaya tuzunu eritin 1 çay bardağı sirkeyi de karıştırın![]() Hazırladığınız bu karışımı turşunun üzerine dökün Üzerine bir ağırlık koyarak fasulyelerin sirkenin içinden çıkmasını engelleyin![]() Kavanozun kapağını sıkıca kapatarak 15-20 gün bekletin ![]() Daha sonra yiyebilirsiniz Afiyet olsun |
|
|
|