ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Fasulye Turşusu Yapılışı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=642933)

Prof. Dr. Sinsi 08-31-2012 02:18 AM

Fasulye Turşusu Yapılışı
 
Fasulye Turşusu


Fasulye Turşusu için gerekli olan malzemeler


2 kg taze fasulye

4 adet yeşil sivri biber

4 diş sarmısak

1 su bardağı kaya tuzu

4 su bardağı su

1 çay bardağı sirke


3 kg’lık bir kavanoz





Fasulye Turşusunun yapılışı


Fasulyeleri yıkayıp ayıklayın. Biraz su ilave ederek çok hafifçe fazla yumuşatmadan haşlayın, suyunu süzüp soğutun.

Kavanozun içine önce fasulyelerin bir kısmını yerleştirin. 1 adet sivri biber ve 1 diş sarımsak koyun. Tekrar fasulye yerleştirin. Bu şekilde dizerek malzemeleri bitirin.

4 su bardağı kaynatılıp soğutulmuş suyun içinde 1 su bardağı kaya tuzunu eritin. 1 çay bardağı sirkeyi de karıştırın.

Hazırladığınız bu karışımı turşunun üzerine dökün. Üzerine bir ağırlık koyarak fasulyelerin sirkenin içinden çıkmasını engelleyin.

Kavanozun kapağını sıkıca kapatarak 15-20 gün bekletin.

Daha sonra yiyebilirsiniz. Afiyet olsun











Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.