![]() |
Fasulye Turşusu Yapılışı
Fasulye Turşusu
Fasulye Turşusu için gerekli olan malzemeler 2 kg taze fasulye 4 adet yeşil sivri biber 4 diş sarmısak 1 su bardağı kaya tuzu 4 su bardağı su 1 çay bardağı sirke 3 kg’lık bir kavanoz Fasulye Turşusunun yapılışı Fasulyeleri yıkayıp ayıklayın. Biraz su ilave ederek çok hafifçe fazla yumuşatmadan haşlayın, suyunu süzüp soğutun. Kavanozun içine önce fasulyelerin bir kısmını yerleştirin. 1 adet sivri biber ve 1 diş sarımsak koyun. Tekrar fasulye yerleştirin. Bu şekilde dizerek malzemeleri bitirin. 4 su bardağı kaynatılıp soğutulmuş suyun içinde 1 su bardağı kaya tuzunu eritin. 1 çay bardağı sirkeyi de karıştırın. Hazırladığınız bu karışımı turşunun üzerine dökün. Üzerine bir ağırlık koyarak fasulyelerin sirkenin içinden çıkmasını engelleyin. Kavanozun kapağını sıkıca kapatarak 15-20 gün bekletin. Daha sonra yiyebilirsiniz. Afiyet olsun |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.