Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
hazırlama, için, mangal, tavuk, terbiyesi

Mangal İçin Tavuk Terbiyesi Hazırlama

Eski 08-31-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Mangal İçin Tavuk Terbiyesi Hazırlama



Mangal için Tavuk Terbiyesi Hazırlama


1 Kg beyaz etin terbiyesi için

1 Yemek kaşığı domates salçası,

1 Adet orta boy kuru soğan,

3 Diş sarımsak,

1 Yemek kaşığı yoğurt,

1 Çay bardağı ayçiçek yağı yeterlidir

Yeteri kadar Karabiber, Kimyon ve Tuz

HAZIRLANIŞI

Tavukları derin bir karıştırma kabın içerisine koyalım

Izgaralık tavukları tencerenin kenarına çekelim ve yan kısmına doğranmış kuru soğanı, doğranmış sarımsağı, yoğurdu, ayçiçeği yağını, tuzunu vs koyup iyice karıştıralım

Yaklaşık olarak tavuklar 6 saat kadar terbiyelenmiş vaziyette bekletilmelidir

Izgara yapacağımız zaman sotelenmiş tavukların üzerindeki kuru soğanları temizleyip ızgara üzerine dizelim Aksi takdirde soğanlar yanar ve kötü tat verir

Fazla miktarda kullanılan tuz eti sertleştirir Fazla kullanılan diğer baharatlar ise, etleri ızgara yaparken yanar kömür olur Pul, toz biber kuru kekik sosu hazırlarken kullanmayın Sebebini söyledim, etler pişirilirken bu baharatlar çabucak yanıyor ve kömür oluyor

Afiyet olsun










Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.