![]() |
Mangal İçin Tavuk Terbiyesi Hazırlama
Mangal için Tavuk Terbiyesi Hazırlama
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg 1 Kg. beyaz etin terbiyesi için 1 Yemek kaşığı domates salçası, 1 Adet orta boy kuru soğan, 3 Diş sarımsak, 1 Yemek kaşığı yoğurt, 1 Çay bardağı ayçiçek yağı yeterlidir. Yeteri kadar Karabiber, Kimyon ve Tuz HAZIRLANIŞI Tavukları derin bir karıştırma kabın içerisine koyalım. Izgaralık tavukları tencerenin kenarına çekelim ve yan kısmına doğranmış kuru soğanı, doğranmış sarımsağı, yoğurdu, ayçiçeği yağını, tuzunu vs. koyup iyice karıştıralım. Yaklaşık olarak tavuklar 6 saat kadar terbiyelenmiş vaziyette bekletilmelidir. Izgara yapacağımız zaman sotelenmiş tavukların üzerindeki kuru soğanları temizleyip ızgara üzerine dizelim. Aksi takdirde soğanlar yanar ve kötü tat verir. Fazla miktarda kullanılan tuz eti sertleştirir. Fazla kullanılan diğer baharatlar ise, etleri ızgara yaparken yanar kömür olur. Pul, toz biber kuru kekik sosu hazırlarken kullanmayın. Sebebini söyledim, etler pişirilirken bu baharatlar çabucak yanıyor ve kömür oluyor. Afiyet olsun |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.