But Söğüşü Nasıl Yapılır |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
But Söğüşü Nasıl YapılırBut Söğüşü Tarifi, But Söğüşü nasıl yapılır Malzemeler 1 adet koyun but 1 demet havuç 2 adet soğan 1 adet pırasa 1 demet maydanoz 1 diş sarımsak But Söğüşü Yapılışı Bir tencerenin içine yıkanıp temizlenmiş koyun budu, konur Üzerine tencerenin kenarından iki parmak aşağısına kadar su doldurulur Kabuğu soyulmuş soğanlar bütün halde, havuç, maydanoz ve iri parçalara kesilmiş pırasa ve bir diş sarımsak atılır Etin iyi pişmesi için bir saat sonra ters yüz edilir (yani etin 2 tarafını da birer saat kaynatmak gerekir) Et soğuduktan sonra dilimlere ayrılarak servis edilir |
|
|
|