ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   But Söğüşü Nasıl Yapılır (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=642915)

Prof. Dr. Sinsi 08-31-2012 02:21 AM

But Söğüşü Nasıl Yapılır
 
But Söğüşü Tarifi, But Söğüşü nasıl yapılır


Malzemeler

1 adet koyun but

1 demet havuç

2 adet soğan

1 adet pırasa

1 demet maydanoz

1 diş sarımsak


But Söğüşü Yapılışı

Bir tencerenin içine yıkanıp temizlenmiş koyun budu, konur. Üzerine tencerenin kenarından iki parmak aşağısına kadar su doldurulur.Kabuğu soyulmuş soğanlar bütün halde, havuç, maydanoz ve iri parçalara kesilmiş pırasa ve bir diş sarımsak atılır. Etin iyi pişmesi için bir saat sonra ters yüz edilir (yani etin 2 tarafını da birer saat kaynatmak gerekir). Et soğuduktan sonra dilimlere ayrılarak servis edilir.











Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.