Sebzeli Güveç Nasıl Yapılır |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Sebzeli Güveç Nasıl YapılırSebzeli Güveç Tarifi Sebzeli Güveç nasıl yapılır Sebzeli Güveç bir Oktay Usta yemeği arkadaşlar, bu aralar trend bu Oktay Usta'nın yemek tarifleri merak konusu Denemekte fayda var![]() Malzemeler 1 kg kemiksiz kuzu eti 5-6 Çorba kaşığı sıvıyağ Yarım kg taze fasulye 2 Adet kabak 3 Adet patates 3 Adet domates 2 Adet dolma biber 1 Adet kırmızı dolma biber 12-15 Adet arpacık soğan 1 Diş sarmısak Tuz, karabiber, kekik Sebzeli Güveç Yapılışı Güvecin dibini sarmısakla ovalayıp 2-3 çorba kaşığı sıvıyağla yağlayın ![]() Bütün sebzeleri soyup yıkayın ![]() Ufak parçalara kesip tuz ve karabiberle katıştırın ![]() Eti kekikle karıştırın ![]() Güvece sırayla et, fasulye, soğan, biber, kabak, patates ve domatesleri yerleştirin ![]() Sebzelerin üzerine kalan yağı ve 1 5 su bardağı su ilave edin![]() Güveci folyo kağıtla kapatın ![]() Fırında 1- 1 5 saat pişirin![]() Sıcak olarak servis yapın ![]() Pişme süresi : Yaklaşık 1 veya 1 5 saatHazırlama süresi : 25 dakika Kaç Kişilik 6 |
|
|
|