![]() |
Sebzeli Güveç Nasıl Yapılır
Sebzeli Güveç Tarifi
Sebzeli Güveç nasıl yapılır Sebzeli Güveç bir Oktay Usta yemeği arkadaşlar, bu aralar trend bu Oktay Usta'nın yemek tarifleri merak konusu. Denemekte fayda var. Malzemeler 1 kg kemiksiz kuzu eti 5-6 Çorba kaşığı sıvıyağ Yarım kg taze fasulye 2 Adet kabak 3 Adet patates 3 Adet domates 2 Adet dolma biber 1 Adet kırmızı dolma biber 12-15 Adet arpacık soğan 1 Diş sarmısak Tuz, karabiber, kekik Sebzeli Güveç Yapılışı Güvecin dibini sarmısakla ovalayıp 2-3 çorba kaşığı sıvıyağla yağlayın. Bütün sebzeleri soyup yıkayın. Ufak parçalara kesip tuz ve karabiberle katıştırın. Eti kekikle karıştırın. Güvece sırayla et, fasulye, soğan, biber, kabak, patates ve domatesleri yerleştirin. Sebzelerin üzerine kalan yağı ve 1.5 su bardağı su ilave edin. Güveci folyo kağıtla kapatın. Fırında 1- 1.5 saat pişirin. Sıcak olarak servis yapın. Pişme süresi : Yaklaşık 1 veya 1.5 saat Hazırlama süresi : 25 dakika Kaç Kişilik 6 |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.