Kremalı Bonfile Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kremalı Bonfile TarifiKremalı bonfile tarifi Kremalı bonfile Ana yemekler içinde misafirlerinizi en güzel şekilde ağırlayacağınız, adından uzun süre söz ettirecek, herkesin tarifini isteyeceği bir başka yemek de kremalı mantarlı bonfile ![]() Malzemeler (4-5 kişi için) - 8 Parça Dana Bonfile - Eti marine etmek için birer Tutam Karabiber ve beyazbiber - 2 çorba Kaşığı Soya Sosu veya 1 çorba Kaşığı Elma Sirkesi - Üç dört çorba Kaşığı Zeytinyağı - Dilimlenmiş bir diş sarımsak Kremalı Mantarlı Sos malzemeleri; - 1 Paket Mantar (yaklaşık dört yüz gram) - Bir tane Limon - Küçük boy bir tane Kırmızı Kuru Soğan - iki diş Sarımsak - Üç-dört çorba Kaşığı Zeytinyağı - Üç-dört tane Defne Yaprağı - İki üç Dal Taze Fesleğen veya yarım çay kaşığı Kuru Fesleğen - 1 Paket (200 ml ) Krema- Tuz ve Karabiber Yapılışı 1- Marine malzemeleriyle eti iyice karıştıralım Üstünü örtüp, buzdolabında kremalı sos hazır olana veya kızartacağımız ana dek (en az yarım saat, en çok 3 saat) bekletelim![]() 2- Mantarları ince ince doğralayalım Bir litre suya bir adet limonu sıkalım ve doğranmış mantarları ilave ederek, ocağa koyalım![]() 3- Kaynamaya başlamasından sonra 10 dakika daha haşlayıp, mantarları süzelim ![]() 4- Zeytinyağını tavaya koyup, 8′e böldüğümüz soğanları ve bütün sarımsağı ilave edelim ![]() 5- oğanlar yumuşayana kadar 5 dakika kavuralım ve buna mantarları ilave ederek kızarmalarını sağlayalım ![]() 6- Fesleğen, krema, defne yaprağı, tuz ve karabiberi ilave edip, kısık ateşte 5 dakika daha kaynatalım ![]() 7- Tavayı yağsız olarak iyice kızdıralım ve etleri arkalı önlü kızartalım Hemen sonra etlerin üstüne sıcak sosu gezdirirp servis yapalım![]() 8- Kremalı mantarlı sos, makarnalarda da kullanabileceğiniz, çok lezzetli bir sos |
|
|
|