![]() |
Kremalı Bonfile Tarifi
Kremalı bonfile tarifi
Kremalı bonfile Ana yemekler içinde misafirlerinizi en güzel şekilde ağırlayacağınız, adından uzun süre söz ettirecek, herkesin tarifini isteyeceği bir başka yemek de kremalı mantarlı bonfile. Malzemeler (4-5 kişi için) - 8 Parça Dana Bonfile - Eti marine etmek için birer Tutam Karabiber ve beyazbiber - 2 çorba Kaşığı Soya Sosu veya 1 çorba Kaşığı Elma Sirkesi - Üç dört çorba Kaşığı Zeytinyağı - Dilimlenmiş bir diş sarımsak Kremalı Mantarlı Sos malzemeleri; - 1 Paket Mantar (yaklaşık dört yüz gram) - Bir tane Limon - Küçük boy bir tane Kırmızı Kuru Soğan - iki diş Sarımsak - Üç-dört çorba Kaşığı Zeytinyağı - Üç-dört tane Defne Yaprağı - İki üç Dal Taze Fesleğen veya yarım çay kaşığı Kuru Fesleğen - 1 Paket (200 ml.) Krema - Tuz ve Karabiber Yapılışı 1- Marine malzemeleriyle eti iyice karıştıralım. Üstünü örtüp, buzdolabında kremalı sos hazır olana veya kızartacağımız ana dek (en az yarım saat, en çok 3 saat) bekletelim. 2- Mantarları ince ince doğralayalım. Bir litre suya bir adet limonu sıkalım ve doğranmış mantarları ilave ederek, ocağa koyalım. 3- Kaynamaya başlamasından sonra 10 dakika daha haşlayıp, mantarları süzelim. 4- Zeytinyağını tavaya koyup, 8′e böldüğümüz soğanları ve bütün sarımsağı ilave edelim. 5- oğanlar yumuşayana kadar 5 dakika kavuralım ve buna mantarları ilave ederek kızarmalarını sağlayalım. 6- Fesleğen, krema, defne yaprağı, tuz ve karabiberi ilave edip, kısık ateşte 5 dakika daha kaynatalım. 7- Tavayı yağsız olarak iyice kızdıralım ve etleri arkalı önlü kızartalım. Hemen sonra etlerin üstüne sıcak sosu gezdirirp servis yapalım. 8- Kremalı mantarlı sos, makarnalarda da kullanabileceğiniz, çok lezzetli bir sos. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.