Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
rosto, tarifleri

Rosto Tarifleri

Eski 08-31-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Rosto Tarifleri

Rosto nasıl yapılır

Rosto yapımı

Rosto Tarifleri

PÜRELİ ROSTO

Forumda Rosto tarifi goremeyince yillardir yaptigim tarifi paylasmak istedim

Malzemeler:

1 kg sigir eti (nuar)

4 kasik margarin (ben 2-3 kasik kadar siviyag kullaniyorum)

2 kuru sogan

1 havuc

3 domates veya 1 kasik salca

3 dis sarmisak

1 defne yapragi

5-6 tane karabiber

2 bardak sicak su

Puresi icin:

4 iri patates

1 kasik tereyag

1 cay bardagi sut

Bicakla bir kac yerinden deldiginiz nuari yagda cevirerek kizartin Iri dogranmis sogani havucu, sarmisagi, karabiberi, tuzu, defneyi katarak kizarmaya 5 dakika daha devam edin Domatesi veya salcayi kattiktan sonra suyuda ilave edip, orta ateste iki saati askin pisirin ( her yarim saatte bir eti ceviriyorum) Gerekirse biraz su katin

Etin pismesine yakin patatesleri dograyip, haslayip, ezin yada kevgirden gecirin Yagi sicak patateslere ekleyip hafif ateste karistirip ilik sutu ekleyin

Nuari tencereden cikarip kalan suyu ve sebzeleri (defne yapragini atiyoruz) ezin yada kevgirden gecirin dilimlenmis nuarin ve purenin yaninda sos olarak kullanin Veya oldugu gibi ezmeden kullanin

Afiyet Olsun

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com