![]() |
Rosto Tarifleri
Rosto nasıl yapılır
Rosto yapımı Rosto Tarifleri PÜRELİ ROSTO Forumda Rosto tarifi goremeyince yillardir yaptigim tarifi paylasmak istedim. Malzemeler: 1 kg sigir eti (nuar) 4 kasik margarin (ben 2-3 kasik kadar siviyag kullaniyorum) 2 kuru sogan 1 havuc 3 domates veya 1 kasik salca 3 dis sarmisak 1 defne yapragi 5-6 tane karabiber 2 bardak sicak su Puresi icin: 4 iri patates 1 kasik tereyag 1 cay bardagi sut Bicakla bir kac yerinden deldiginiz nuari yagda cevirerek kizartin. Iri dogranmis sogani havucu, sarmisagi, karabiberi, tuzu, defneyi katarak kizarmaya 5 dakika daha devam edin. Domatesi veya salcayi kattiktan sonra suyuda ilave edip, orta ateste iki saati askin pisirin ( her yarim saatte bir eti ceviriyorum). Gerekirse biraz su katin. Etin pismesine yakin patatesleri dograyip, haslayip, ezin yada kevgirden gecirin. Yagi sicak patateslere ekleyip hafif ateste karistirip ilik sutu ekleyin. Nuari tencereden cikarip kalan suyu ve sebzeleri (defne yapragini atiyoruz) ezin yada kevgirden gecirin dilimlenmis nuarin ve purenin yaninda sos olarak kullanin. Veya oldugu gibi ezmeden kullanin. Afiyet Olsun. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.