![]() |
Etli Enginar Yemeği |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Etli Enginar YemeğiEtli enginar yemeği Etli enginar yemeği tarifi Etli enginar yemeği oktay usta Etli enginar yemeği nasıl yapılır ![]() Malzemeler - Altı tane büyük boy enginar - Yarım kilogram kuşbaşı doğranmış kırmızı et - İki kaşık yağ - İki orta boy kuru soğan - İki tane büyük boy domates - Bir adet limon - Yeteri kadar tuz ve su Yapılışı 1- Tencereye bir litre suyu bir yemek kaşığı tepeleme un ve bir limonun suyunu koyarak, iyice karıştıralım ![]() 2- Enginarların kabuklarını ve içerisindeki tüyleri iyice temizleyelim ![]() ![]() ![]() 3- Bir başka tencereye kuşbaşı etimizi, küçük doğradığımız soğanı ve yağı ilave ederek, etler suyunu çekene kadar kavuralım ![]() ![]() 4- Ayıkladığımız enginarları unlu limonlu karışımın içinden alarak, kavurduğumuz etin üstüne koyalım ![]() ![]() 5- Su ve tuz da ilave ettikten sonra enginarları karıştırıp, iyice pişebilmesi için tencerenin kapağını kapatalım ![]() |
![]() |
![]() |
|