![]() |
Etli Enginar Yemeği
Etli enginar yemeği
Etli enginar yemeği tarifi Etli enginar yemeği oktay usta Etli enginar yemeği nasıl yapılır http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Malzemeler - Altı tane büyük boy enginar - Yarım kilogram kuşbaşı doğranmış kırmızı et - İki kaşık yağ - İki orta boy kuru soğan - İki tane büyük boy domates - Bir adet limon - Yeteri kadar tuz ve su Yapılışı 1- Tencereye bir litre suyu bir yemek kaşığı tepeleme un ve bir limonun suyunu koyarak, iyice karıştıralım. 2- Enginarların kabuklarını ve içerisindeki tüyleri iyice temizleyelim. Saplarını kesip, sadece baş bölümünü kullanalım. Baş bölümünü dörde bölüp, 1 numarada yaptığımız un ve limonlu suyun içerisine atalım. 3- Bir başka tencereye kuşbaşı etimizi, küçük doğradığımız soğanı ve yağı ilave ederek, etler suyunu çekene kadar kavuralım. Bunun üstüne küçük doğradığımız domatesleri de ilave ederek, 5-6 dakika daha pişirelim. 4- Ayıkladığımız enginarları unlu limonlu karışımın içinden alarak, kavurduğumuz etin üstüne koyalım. Enginarlar sararıncaya dek ara ara karıştıralım. 5- Su ve tuz da ilave ettikten sonra enginarları karıştırıp, iyice pişebilmesi için tencerenin kapağını kapatalım. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.