ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Etli Enginar Yemeği (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=642775)

Prof. Dr. Sinsi 08-31-2012 02:45 AM

Etli Enginar Yemeği
 
Etli enginar yemeği

Etli enginar yemeği tarifi

Etli enginar yemeği oktay usta

Etli enginar yemeği nasıl yapılır

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg


Malzemeler

- Altı tane büyük boy enginar

- Yarım kilogram kuşbaşı doğranmış kırmızı et

- İki kaşık yağ

- İki orta boy kuru soğan

- İki tane büyük boy domates

- Bir adet limon

- Yeteri kadar tuz ve su



Yapılışı

1- Tencereye bir litre suyu bir yemek kaşığı tepeleme un ve bir limonun suyunu koyarak, iyice karıştıralım.

2- Enginarların kabuklarını ve içerisindeki tüyleri iyice temizleyelim. Saplarını kesip, sadece baş bölümünü kullanalım. Baş bölümünü dörde bölüp, 1 numarada yaptığımız un ve limonlu suyun içerisine atalım.

3- Bir başka tencereye kuşbaşı etimizi, küçük doğradığımız soğanı ve yağı ilave ederek, etler suyunu çekene kadar kavuralım. Bunun üstüne küçük doğradığımız domatesleri de ilave ederek, 5-6 dakika daha pişirelim.

4- Ayıkladığımız enginarları unlu limonlu karışımın içinden alarak, kavurduğumuz etin üstüne koyalım. Enginarlar sararıncaya dek ara ara karıştıralım.

5- Su ve tuz da ilave ettikten sonra enginarları karıştırıp, iyice pişebilmesi için tencerenin kapağını kapatalım.











Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.