![]() |
Düğün Yahnisi Nasıl Yapılır |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Düğün Yahnisi Nasıl YapılırDüğün Yahnisi Tarifi Düğün Yahnisi nasıl yapılır Malzemeler 8 Parça Kemikli Kuzu Eti 5 Adet Kuru Soğan 1 Çay Kaşığı Tarçın 2 Adet Karanfil 2 Çay Kaşığı Tuz 2 Çorba Kaşığı Margarin Bir Miktar Yoğurt Yeterince Su Düğün Yahnisi Yapılışı Ön hazırlık olarak kuzu etini iyice yıkadıktan sonra bir tencereye koyalım ![]() ile iyice pişirelim ![]() etmeyelim ![]() Eti kevgirden geçirip suyunu süzelim ![]() ![]() etleri yoğurda bulayıp yada arzuya göre sade olarak yağda kızartarak bir tencereye alalım ![]() Etleri kızarttığımız yağda halka halka doğradığımız soğanları pembeleştirelim ![]() Tarçın,karanfil ve tuzunu da ilave ederek kavuralım ![]() Kavurduğumuz malzemeyi tencereye aldığımız etlerin üzerine yağı ile birlikte ilave edelim ![]() ![]() Afiyet Olsun ![]() |
![]() |
![]() |
|