Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bayram, kavurması, yapılır

Bayram Kavurması Nasıl Yapılır

Eski 08-31-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bayram Kavurması Nasıl Yapılır





Bayram Kavurması Tarifi

Bayram Kavurması nasıl yapılır


Kurban Bayramlarının olmazsa olmazı kavurmadır hiç kuşkusuz Kurbanınızı kesip payladıktan sonra ilk iş kavurma yapmak olur Bizde sizler için bir kavurma tarifi paylaşıyoruz


Malzemeleri


1 kilogram dana eti

100 gram kuyruk yağı

tuz, kekik


Bayram Kavurması Yapılışı


Kuyruk yağını küçük parçalar halinde doğrayın

Orta derinlikte tencereye yağı alıp kızdırın

Üzerine kuşbaşı doğranmış etleri ekleyin

Yüksek ateşte etler suyunu bırakana kadar kavurun

Ocağın altını kısıp yaklaşık 1 saat arada bir karıştırarak kavurmaya devam edin

Etler yumuşayıp suyunu çekince tuz ve kekik ilave edip karıştırın

10 dakika sonra ocaktan indirin

Pilavla servis yapabilirsiniz

Afiyet olsun

Attached Images










Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.