ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Bayram Kavurması Nasıl Yapılır (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=642660)

Prof. Dr. Sinsi 08-31-2012 03:04 AM

Bayram Kavurması Nasıl Yapılır
 


Bayram Kavurması Tarifi

Bayram Kavurması nasıl yapılır


Kurban Bayramlarının olmazsa olmazı kavurmadır hiç kuşkusuz... Kurbanınızı kesip payladıktan sonra ilk iş kavurma yapmak olur. Bizde sizler için bir kavurma tarifi paylaşıyoruz.


Malzemeleri


1 kilogram dana eti

100 gram kuyruk yağı

tuz, kekik


Bayram Kavurması Yapılışı


Kuyruk yağını küçük parçalar halinde doğrayın.

Orta derinlikte tencereye yağı alıp kızdırın.

Üzerine kuşbaşı doğranmış etleri ekleyin.

Yüksek ateşte etler suyunu bırakana kadar kavurun.

Ocağın altını kısıp yaklaşık 1 saat arada bir karıştırarak kavurmaya devam edin.

Etler yumuşayıp suyunu çekince tuz ve kekik ilave edip karıştırın.

10 dakika sonra ocaktan indirin.

Pilavla servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun..

Attached Images











Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.