İşkembe Çorbasının Yapılışı |
08-31-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
İşkembe Çorbasının Yapılışıİşkembe çorbasının yapılışı İşkembe çorbasının yapımı İşkembe çorbasının tarifi İşkembe çorbası Malzemeler - Bir adet işkembe - İki adet yumurtanın sarısı - Bir limonnu suyu - İki diş sarımsak - İki yemek kaşığı yağ - Bir fincan kadar un - Tuz ve kırmızı pul biber Yapılışı 1- Koyun ya da büyük baş hayvan işkembesini güzelce yıkayıp temizleyin Ardından bir miktar suda kaynatmaya bırakın 4-5 dakika kadar kaynatıp, karıştırdıktan sonra çıkarın Bıçakla kazıyın ve yeniden iyice yıkayın 2-Temizlediğiniz işkembeyi üstünü kapatacak kadar suyla yeniden pişirmeye bırakın İyice piştiğinde sudan çıkarın ve bıçak ile ince ince kıymaya başlayın 3-Diğer yanda yağla unu hafiçe kavurun 4-Önceden kıydığınız işkembeyi 8 bardak suyun içine koyarak yeniden kaynatın Sonra ocaktan indirin ve hafif kavurduğunuz una karıştırarak iyice yedirin Bütün bu karışımları kaynatıp, tuzunu ekleyerek ocaktan indirin 5-Yumurtaların sarısını limon suyu ile güzelce çırpın İçine işkembenin suyundan 4-5 kaşık ekleyip iyice karıştırın Bu karışımı da tencereye ekleyerek güzelce karıştırın ve tencereyi yeniden ocağa koyun Yemek kaynamaya başlamadan, kabaracağını hissettiğiniz an ateşten alın 6-Yaptığınız çorbaya limon suyu veya isterseniz sirke ekleyip, ince kıydığınız sarımsak ve kırmızı biber ile birlikte servis yapın Afiyet olsun |
|