![]() |
İşkembe Çorbasının Yapılışı
İşkembe çorbasının yapılışı
İşkembe çorbasının yapımı İşkembe çorbasının tarifi İşkembe çorbası http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Malzemeler - Bir adet işkembe - İki adet yumurtanın sarısı - Bir limonnu suyu - İki diş sarımsak - İki yemek kaşığı yağ - Bir fincan kadar un - Tuz ve kırmızı pul biber Yapılışı 1- Koyun ya da büyük baş hayvan işkembesini güzelce yıkayıp temizleyin. Ardından bir miktar suda kaynatmaya bırakın. 4-5 dakika kadar kaynatıp, karıştırdıktan sonra çıkarın. Bıçakla kazıyın ve yeniden iyice yıkayın. 2-Temizlediğiniz işkembeyi üstünü kapatacak kadar suyla yeniden pişirmeye bırakın. İyice piştiğinde sudan çıkarın ve bıçak ile ince ince kıymaya başlayın. 3-Diğer yanda yağla unu hafiçe kavurun. 4-Önceden kıydığınız işkembeyi 8 bardak suyun içine koyarak yeniden kaynatın. Sonra ocaktan indirin ve hafif kavurduğunuz una karıştırarak iyice yedirin. Bütün bu karışımları kaynatıp, tuzunu ekleyerek ocaktan indirin. 5-Yumurtaların sarısını limon suyu ile güzelce çırpın. İçine işkembenin suyundan 4-5 kaşık ekleyip iyice karıştırın. Bu karışımı da tencereye ekleyerek güzelce karıştırın ve tencereyi yeniden ocağa koyun. Yemek kaynamaya başlamadan, kabaracağını hissettiğiniz an ateşten alın. 6-Yaptığınız çorbaya limon suyu veya isterseniz sirke ekleyip, ince kıydığınız sarımsak ve kırmızı biber ile birlikte servis yapın. Afiyet olsun. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.