![]() |
Tavuklu Garam Masala Nasıl Yapılır |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tavuklu Garam Masala Nasıl YapılırTavuklu Garam Masala Tarifi Tavuklu Garam Masala nasıl yapılır Pakistan ve Hindistan mutfağından bir esinti Garam massala baharati: - Kisnis - kimyon - kirmizi biber - deniz tuzu - tarcin - kakule - defne yapragi - karanfil - aci kirmizi biber - aycicekyag Malzeme - 1 kg tavuk but - 2 yemek kasigi garam massala - 1 cay kasigi kimyon - 1 kirmizi chili - 4 dis sarimsak (ince kiyilmis) - 1 buyuk sogan (ince kiyilmis) - 1 cay kasigi kori - 2 yemek kasigi kisnis (pisirirken ve servis yaparken ustune serpistirmek icin) - yarim limon suyu - 1 yemek kasigi salca - 200 gr creme fraiche Tavuklu Garam Masala Yapılışı Tavuk butlarini iyi yikadiktan sonra tencereye alalim ![]() ![]() ![]() Tavugun tam ustune cikacak kadar su ekledikten sonra ocagin altini kisip yaklasik 2 saat agir ateste pisirin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() NOT: Bu yemek kesinlikle kisnis'siz olmaz ve pilavsiz servis yapilmaz ![]() Simdi garam massala nedir diye merak edeniniz olmustur ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|