![]() |
Tavuklu Garam Masala Nasıl Yapılır
Tavuklu Garam Masala Tarifi
Tavuklu Garam Masala nasıl yapılır Pakistan ve Hindistan mutfağından bir esinti Garam massala baharati: - Kisnis - kimyon - kirmizi biber - deniz tuzu - tarcin - kakule - defne yapragi - karanfil - aci kirmizi biber - aycicekyag Malzeme - 1 kg tavuk but - 2 yemek kasigi garam massala - 1 cay kasigi kimyon - 1 kirmizi chili - 4 dis sarimsak (ince kiyilmis) - 1 buyuk sogan (ince kiyilmis) - 1 cay kasigi kori - 2 yemek kasigi kisnis (pisirirken ve servis yaparken ustune serpistirmek icin) - yarim limon suyu - 1 yemek kasigi salca - 200 gr creme fraiche Tavuklu Garam Masala Yapılışı Tavuk butlarini iyi yikadiktan sonra tencereye alalim. Creme fraiche haric butun malzemeleri ekledikten sonra 2-3 yemek kasigi sivi yag ekleyin ve ocagi yakin. En dogru olani tavugu bir kac saat marine etmektir. Tavugun tam ustune cikacak kadar su ekledikten sonra ocagin altini kisip yaklasik 2 saat agir ateste pisirin. Tavuk yumusacik olacak ve cok az bir miktar su kalmis olacak. Su sos haline gelmis olmasi lazim. En son olarak creme fraiche ekleyip 1-2 dakika ocakta tutup alin. Sicak olarak servis yapin. Uzerine taze kisnis serpistirmeyi de unutmayalim! NOT: Bu yemek kesinlikle kisnis'siz olmaz ve pilavsiz servis yapilmaz. Simdi garam massala nedir diye merak edeniniz olmustur. Garam massala karisik baharat anlamina geliyormus. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.