![]() |
Mantarlı Biftek Nasıl Yapılır |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Mantarlı Biftek Nasıl YapılırMantarlı Biftek Tarifi Mantarlı Biftek nasıl yapılır İtalyan Mutfağının lezzetli yemeklerinden sadece biri ![]() ![]() Malzemeleri 2 parça dana biftek 3 yemek kaşığı Kuehne Balsamik Sos Yarım kilo mantar 1 yemek kaşığı sıvıyağ 1 yemek kaşığı tereyağ Damak tadınıza göre Tuz, karabiber, kekik Alüminyum folyo Mantarlı Biftek Yapılışı Bifteklere balsamik sirke sosunu sürün, buzdolabında 30 dakika bekletin ![]() Mantarları sirkeli suyla yıkayıp fazla suyunu süzdürün ve orta kalınlıkta dilimleyin ![]() Tavaya mantarları alıp suyunu çekene kadar pişirin ![]() Ocaktan indirmeden önce tereyağ, tuz ve kekik ekleyin ![]() Biftekleri dolaptan çıkarın ![]() Tavaya sıvıyağ alıp iyice kızdırın ve biftekleri dizin ![]() Çok yüksek ateşte bifteklerin iki tarafını 1 dakika kızartın ![]() Fırın tepsisinin tabanını folyo ile kaplayın ![]() Biftekleri yerleştirin ![]() Hava almayacak şekilde üzerini folyoyla kaplayın ![]() Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirin ![]() Bifteği fırından çıkarmadan 5 dakika önce tuz ve karabiberini ekleyin ![]() Servis tabağına bifteği alın üzerine mantarları ekleyin ![]() Yanında yoğurtlu patates salatası ve üzerine sirke dökerek servis yapabilirsiniz ![]() Afiyet olsun Attached Thumbnails |
![]() |
![]() |
|