ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Mantarlı Biftek Nasıl Yapılır (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=642553)

Prof. Dr. Sinsi 08-31-2012 03:22 AM

Mantarlı Biftek Nasıl Yapılır
 
Mantarlı Biftek Tarifi

Mantarlı Biftek nasıl yapılır


İtalyan Mutfağının lezzetli yemeklerinden sadece biri. Sizde deneyin denemekte fayda var zarar yok.


Malzemeleri

2 parça dana biftek

3 yemek kaşığı Kuehne Balsamik Sos

Yarım kilo mantar

1 yemek kaşığı sıvıyağ

1 yemek kaşığı tereyağ

Damak tadınıza göre Tuz, karabiber, kekik

Alüminyum folyo


Mantarlı Biftek Yapılışı


Bifteklere balsamik sirke sosunu sürün, buzdolabında 30 dakika bekletin.

Mantarları sirkeli suyla yıkayıp fazla suyunu süzdürün ve orta kalınlıkta dilimleyin.

Tavaya mantarları alıp suyunu çekene kadar pişirin.

Ocaktan indirmeden önce tereyağ, tuz ve kekik ekleyin.

Biftekleri dolaptan çıkarın.

Tavaya sıvıyağ alıp iyice kızdırın ve biftekleri dizin.

Çok yüksek ateşte bifteklerin iki tarafını 1 dakika kızartın.

Fırın tepsisinin tabanını folyo ile kaplayın.

Biftekleri yerleştirin.

Hava almayacak şekilde üzerini folyoyla kaplayın.

Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirin.

Bifteği fırından çıkarmadan 5 dakika önce tuz ve karabiberini ekleyin.

Servis tabağına bifteği alın üzerine mantarları ekleyin.

Yanında yoğurtlu patates salatası ve üzerine sirke dökerek servis yapabilirsiniz.


Afiyet olsun

Attached Thumbnails











Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.